Háziorvosi rendelők időszakos felújítása

Az Önkormányzat 13 telephelyen működtet az egészségügyi alapellátást biztosító háziorvosi rendelőt. A részben önálló épületben, részben pedig épületrészben található rendelők jelenlegi állapotukban már megértek a komplex felújításra és energetikai korszerűsítésre. Az épületek, épületrészek teljes, átfogó korszerűsítése néhány éven belül minden esetben indokolt.

Cél, hogy kevesebb energiafogyasztással, szebb és komfortosabb külsővel és belsővel szolgálják ki a betegeket ezek az intézmények. Mind a háziorvosi, mind a szakrendelők energetikai felújítása fontos eleme a következő évek fejlesztésének, ezeket részben önkormányzati, részben uniós támogatással lehet megvalósítani.

A KEHOP 5.2.9. pályázat támogatásával 2017-ben az Óbudai utcai orvosi rendelő energetikai korszerűsítése valósult meg, a rendelő új homlokzati szigetelést kapott, új színezést és napelemes rendszert az energiahatékony működéshez. 2019-ben valósul meg a Vasút sori felnőtt háziorvosi rendelő felúítása, korszerűsítése. 

2019 VASÚT SORI RENDELŐ – CSILLAGHEGYI EGÉSZSÉGHÁZ FELÚJÍTÁSA

2019. júliusban kezdődött el Csillaghegyen, a Vasút sor 1-ben található Csillaghegyi Egészségház felújítása. Hat háziorvos és három fogorvos rendelését fogja korszerűsíteni a projekt, melynek keretében:

  • felújításra kerülnek az árnyékolók és a tetőszigetelés
  • megújul a rendelő belső elrendezése
  • megújul a gépészet, a levegőztetés
  • felújításra kerülnek a rendelők, a váróterem és a kapcsolódó helyiségek
  • új bútorzatot és burkolatot kap az egész rendelő

A projekt a várakozások szerint október végén fog befejeződni, addig a háziorvosok a Csobánka téri Szakrendelőben rendelnek, a fogorvosok pedig az Ányos utcai és Pais Dezső utcai fogászaton.