Kossuth Lajos üdülőpart fejlesztése

A programban foglalt, önkormányzati tulajdonú ingatlan többféle turisztikai ágazat metszéspontjában, közvetlenül a Főváros és Pest-megye határán, illetve a Duna partján található. A terület rehabilitációja során a hajdani kis kápolna épülete megújulna, és többféle szabadidős, turisztikai infrastrukturális funkció kerülne kialakításra.

Az ingatlan nem csak a Duna közelsége miatt jelentős, de közvetlen mellette halad el az EuroVelo 6 Duna-menti kerékpáros útvonal is. A fenti földrajzi adottságok hatalmas potenciált rejtenek magukban, amelyre alapozva valóban egy többfunkciós turisztikai csomópont kerülhet kialakításra.

A területen jelenleg is található a harmincas években épült csónakház, amely a tervek szerint új építészeti elemekkel modernizálva felújításra kerül.  Elképzelésük szerint a helyszínen hajóbérlés lehetőségét kívánjuk biztosítani a hajók állagmegőrzése és rendszeres ellenőrzése mellett. A diákokkal, fiatalokkal, családosokkal és az aktív idősebb korosztállyal az aktív szabadidős sporttevékenységeken keresztül ismertetjük meg a turisztikai lehetőségeket.

A programban résztvevőkön túl a belföldi- és beutazó turizmus résztvevői számára is vonzó kínálatot kívánunk teremteni, valamint egyfajta duna-parti bázist kialakítani az óbudai sportrendezvények (pl. futó-, evezős-, kerékpáros) számára.