Közösségi fatelepítés

Annak érdekében, hogy az önkormányzat várospolitikáját átfogó „közösségépítő” célkitűzés a fatelepítési cselekvési programban is megjelenjen, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata lehetőséget kíván biztosítani a helyi lakosság, civil- és gazdasági szereplők számára, hogy bekapcsolódjanak ebbe a folyamatba.

2018 KÖZÖSSÉGI FATELEPÍTÉS

A program keretében 2018. őszi hónapjaiban a www.fa.obuda.hu oldalon regisztrálók közösségi faültetésen vehettek részt, illetve favásárlással, valamint komplett, egyedi fatelepítéssel járulhattak hozzá a kerület zöldebbé tételéhez. A programba összesen 119-en regisztráltak, a csoportos ültetéseken több mint 70-en vettek részt, 25-en vásároltak fát illetve egy kerületi lakó kért egyedi fatelepítést. 2019. tavaszán hasonló intenzitással valósultak meg a közösségi fatelepítések.

A program első faültetésén részt vett Bús Balázs polgármester úr és Kelemen Viktória alpolgármester is. A közösségi faültetés keretében kihelyzett fák egyedi, fehér szalagot is kaptak, e mellett pedig zöld szalag különbözteti meg az önkormányzat által telepített többi fát.

A III. kerület elköteleződött Óbuda-Békásmegyer zöldebbé, ezáltal élhetőbbé tétele mellett, a program folyamatos, a faültetés 2019. őszén folytatódik. Bővebb információ: www.fa.obuda.hu.