Krúdy-negyed rehabilitáció, Krúdy sétány kialakítása

Belső-Óbuda városfejlesztési tengelye az Óbudai Promenád, amely a Kolosy tér és a Főtér közötti összeköttetés megvalósulásával egyfajta történelmi-kulturális sétálóutcává alakulna. A 2010 óta tartó több ütemben történő fejlesztés célja a III. kerület városképi megjelenésében is különleges központjának megteremtése, ezáltal a lakossági életminőség, a kerületi identitás és a turisztikai vonzerő megerősítése.

A fejlesztés I. ütemében a Kolosy tér környéke került felújításra. A II. ütem a Krúdy-negyed rehabilitációjára, ezen belül a Krúdy sétány kialakítására irányul, megvalósulása forrás kérdése.

A II. ütem megvalósulása kötné össze a Promenád a Kolosy teret a Fő tér környékével. A projekt célja, hogy az infrastrukturális fejlesztésekkel olyan városi tér alakuljon ki, ami illeszkedik a kulturális és turisztikai eseményekhez, programokhoz. A projekt megvalósulásával a környéken élők részvétele aktívabb lehetne a „Krúdy-negyed” helyi társadalmat formáló értékes eseményein. Az infrastrukturális fejlesztés keretében megújulhatnak a Perc utca és a Serfőző utca közötti gyalogos promenád burkolatai, utcabútorai és növényállománya. A fejlesztés során a történelmi óbudai városkép letisztult megjelenése a fő szempont.

A terv jelenleg forráshiányos, a megvalósulás időpontja egyelőre bizonytalan. Az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. csapata keresi a pályázati lehetőségeket a megvalósításra.