Mészkő park fejlesztése

2015-ben az aranyhegyi lakosság képviseletében kereste meg az önkormányzatot a Háromhegyek Közhasznú Egyesület, egy multifunkciós szabadidőpark ötletével. Mivel a térségben a közösségi élet aktív volt és az itt élők szerettek volna egy új parkot, ami találkozási helyként és szabadidős térként funkcionálhat. Az önkormányzat egy saját tulajdonában álló telket bocsátott rendelkezésre, majd Bús Balázs és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter közbenjárása után 380,5 millió forintos támogatást kapott a kivitelezés a kormánytól.

A park megvalósult, az ünnepélyes átadás 2017. szeptember 30-án volt az Óbudai Piknik keretében. A park teljes mértékben úgy valósult meg, ahogy a közösségi tervezésen résztvevők megálmodták. Így jöhetett létre közösségi tér, játszótér, sport-tér, strandröplabdapálya, teqball pálya, kutyás agility park a terület rendezése, sétányok és pihenőhelyek kialakítása mellett.

2017 november elején a terület 91 fával és 2443 cserjével gazdagodott, ezzel fejeződött be a kivitelezés. Kikerültek a házirendek is, a zárható területek nyitva tartásával együtt. A park népszerűsége hatalmas, a megnyitása óta sokan látogatják és élvezik funkcióit. A park bejáratánál lévő hatalmas játszótéren kreatív játékok, többféle korcsoportnak található eszközök, sportpályák kaptak helyet, ez lett a terület legnépszerűbb része. Feljebb található sakkasztal, több pihenőhely padokkal, közösségi tér, illetve két zárt kutyás terület is, játékokkal, kutyás szemetessel. A játszótér és kutyafuttató nyitásáról és zárásáról a Háromhegyek Egyesület gondoskodik. Ők foglalkoznak a parkban tartható rendezvényekkel is.

Kapcsolódó anyagok:
Kormányzati támogatást nyert a Mészkő park fejlesztése
Szeptemberre készül el a Mészkő park
Indul a kivitelezés a Mészkő parkban
Építési munkálatok a Mészkő parkban
Jól halad a kivitelezés a Mészkő parkban
Készül a játszótér a Mészkő parkban
2,4 hektár terület közösségi tervezéssel újult meg
91 fával és 2443 cserjével gazdagodik a Mészkő park