Nyugdíjasházak infrastrukturális tervei

Az elmúlt években kiugróan megnövekedett az igény a nyugdíjasházi lakások iránt, ezért szükséges lenne emelet ráépítésével bővíteni és egyúttal a XXI. század elvárásainak megfelelően korszerűsíteni az épületeket.

A hat nyugdíjasház ráépített emeletén új nyugdíjasházi lakások kialakítására nyílna lehetőség, melyeket a nagy igényre való tekintettel azonnal értékesíteni lehetne.

A beépített területen olyan közösségi terek valósulnának meg, amelyek mozgásprogramok, kulturális események helyszínéül szolgálnának.

Mivel a Harrer Pál utcai nyugdíjasház rendelkezik a legnagyobb befogadói létszámmal
(71 lakás), ezért a hosszú évek tapasztalata alapján az egyre magasabb kort megélő embereknél szükség lenne két új betegszobára 4-4 ággyal, hogy az elesett, ágyhoz kötött lakóknak se kelljen ápolási otthonba költözniük.

A meglévő épületek jelentős mértékű felújításra, korszerűsítésre szorulnak a bentlakó időskorúak érdekében. A jobb műszaki állapotban lévő házak esetén kevesebbet kell költeni az üzemeltetésre és küllemükben is megújulnának.

A nyugdíjasházak megújítására vonatkozó tervek:

Épület külsők: Beázás megszüntetése. Megújuló energiaforrásból származó energia felhasználása napkollektorok elhelyezésével. Fűtéskorszerűsítés. Homlokzat felújítás. Nyílászárócsere.

Épület belsők: Burkolatcsere. Festés és mázolás. Akadálymentesítés.

Kertek: Talajcsere. Dísznövények, őshonos fák telepítése. Automata öntözőrendszer kialakítása. Új ülőpadok létesítése.