'Takarítsuk ki Óbudát!' akció

Takarítsuk ki Óbudát címmel az önkormányzat minden évben ősszel kéthetes takarítási akciót szervez a kerületben lakóközösségek, civil szervezetek, gazdasági szervezetek, intézmények részvételével.

Az akció célja kettős, egyrészt – ahogy az elnevezés is jelzi – a kerület közterületeinek kitakarítása, másrészt pedig a kerületben élők, dolgozók aktív és tevékeny bevonása környezetünk tisztábbá tételébe és tisztán tartásába. Az akcióban való részvétel erősíti a környezettudatos gondolkodást, természetes szükségletté teszi a környezet folyamatos tisztán tartását és megóvását.

Az önkormányzat szemétgyűjtő és zöldhulladék-gyűjtő zsákokat, védőkesztyűket ad az akcióban résztvevőknek, a kerület több pontján hulladékgyűjtő konténert helyez ki.

A takarítási akcióhoz kapcsolódóan ingyenes veszélyeshulladék-begyűjtést is szerveznek a lakosság számára. Két szombat délelőtt a kerület 4-4 jól meg közelíthető helyszínén bárki leadhatja a háztartásokban keletkezett veszélyes hulladékokat, valamint elektromos és elektronikai hulladékot. Az intézmények számára évente két alkalommal házhoz menő elektromos és elektronikai hulladékbegyűjtés kerül megszervezésre térítésmentesen.

Kapcsoló anyagok:
Takarítsuk ki Óbudát és adjuk le a veszélyes hulladékot!
Takarítsuk ki Óbudát – őszi nagytakarítás jövő héttől
Sikeres volt az őszi takarítási kampány
2017-ben is Takarítsuk ki Óbudát!
Az óbudaiak környezettudatosan gondolkodnak és cselekszenek
Együtt takarítottuk ki Óbudát