Zichy kastély északi szárnyának felújítása

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2014-ben kidolgozta az EGT Finanszírozási Mechanizmus keretein belül kiírt „Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása” program „Városi épített örökség megőrzése” c. pályázatára a Zichy kastély északi szárnyának felújítása projektjavaslatát. A sikertelen pályázatot követően egy közös gondolkodás, és máig tartó szoros együttműködés indult el az Önkormányzat és a Hello Wood (HW) között. A HW alkotócsoport nemzetközileg ismert eseményein építészeti, művészeti, tudományos és design területeket integrál, közösséget épít és tehetséget gondoz.

A központi fekvésű, ám kihasználatlan és pusztulóban lévő Zichy kastély északi szárnyának felújításával a korábbi korok örökségét felhasználva szeretnénk egy új városi teret létrehozni partnerek bevonásával.

A III. kerületi önkormányzat célja, hogy a Kastély közösségi- és alkotótérként funkcionáljon és Óbuda kulturális örökségének részét képező épület ismét képes legyen látogatók fogadására.

2018-ban a HELLO WOOD csapata vette birtokba a Zichy Kastély északi szárnyát, ami nem csak a csapat bázisa lesz, de ugyanide költözik át népszerű #Technika műhelyük is. A közösségi barkácsműhely inspiráló szellemiséget hoz majd a kerület életébe, tematikus workshopokkal várja az alkotni vágyókat és nyitott műhelyként működik majd, ahova bárki betérhet egy kis barkácsolásra.

A Hello Wood csapata a közeli és távoli jövőben számos eseményt szervez majd a kastélyban és udvarán, melyen a kerületben élők kedvezménnyel vehetnek részt. Érdemes figyelni a csapat facebook oldalát, ahol rendszeres műhelymunkákat hirdetnek meg.