Szépvölgyi úti park fejlesztése

A Szépvölgyi úti HÉV megálló és a Lajos utca közötti apró park sokak számára jelenti Óbuda kapuját. A terület jelenleg nem a kerület legszebb arcát mutatja – rendezetlen parkolási helyzet, gyomnövények, szétszabdalt térszerkezet jellemzi.

2014-ben döntött az önkormányzat vezetése a terület megújítása mellett, és megkezdődött a tervezés, melybe – a következő évben – a környékbeli lakosokat, üzlettulajdonosokat is bevonásra kerültek. 2016-ra zárult le a kiviteli tervezés és az engedélyezések hosszú folyamata, majd 2017 áprilisában a környéken élők újabb közösségi találkozón beszélhették át a végleges terveke. A megoszló lakossági vélemények miatt az önkormányzat úgy döntött, szavazásra bocsájtja a fejlesztés kérdését. A szavazáson résztvevők 80%-a végül a park felújítása mellett foglalt állást, így az önkormányzat vezetése is a megvalósítás mellett döntött.

A Kormány 2017 decemberi döntésével 470 millió forint támogatást ítélt oda Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának, melyet a kerület parkfejlesztésre fordíthat. Az Önkormányzat fejlesztési tervei közül választott ki két olyan beruházást, amely megfelel a támogatás feltételeinek. Czetz János Emlékpark mellett a Szépvölgyi úti park kapott lehetőséget a megvalósításra. A park fejlesztése 2018 év végén kezdődött el, a várható átadás 2019. nyár vége – ősz eleje.

A fejlesztés révén egy sokkal kulturáltabb és Óbuda kapujához méltóbb tér üdvözli majd a kerületbe érkezőket és a környéken élőket.

Kapcsolódó anyagok:
http://obvf.hu/az-1848-49-es-emlekpark-es-a-szepvolgyi-uti-park-epulhet-meg/
http://obvf.hu/szepvolgyi/
Az 1848-49-es emlékpark és a Szépvölgyi úti park épülhet meg